زندگی نامه شهید حسن محقر

image_pdfimage_print

زندگینامه شهيد محقر:

شهیدی که به سازماندهی هسته‌های نظامی علیه رژیم شاه پرداخت

شهيد حاج حسن محقر در سال ۱۳۳۸ در خانواده‏اى مذهبى در شهرستان بجنورد پا به صفحه گيتى گذاشت و تحت تربيت پدرى مؤمن قرار گرفت و از كودكى با كلام الهى آشنا شد. با شركت در كلاس‌هاى درس قرآن، روح پاكش در فضاى ملكوتى مأنوس حضرت حق قرار گرفت و از نخستين روزهايى كه بار تكاليف الهى را بردوشش احساس كرد، عليه رژيم منفور طاغوت حاكم قيام و در اين مسير دوران تحصيلات متوسطه خود را با تشكيل هسته‏‌هاى سياسى مخفى گذراند كه فعالیت‌های مكررش مورد سوءظن ايادى نفوذى رژيم در دبيرستان واقع شده بود.

 

پس از اخذ ديپلم در رشته فنى انستيتو شاهرود، به تحصيلات عالى خود ادامه داد. در اين مقطع با پخش اعلاميه‏‌هاى امام و سازماندهى تظاهرات و تشكيل نيروهاى مذهبى، اقدام به سازماندهى هسته‏‌هاى نظامى عليه رژيم شاه کرد و به حركت‌هايى نيز مبادرت ورزيد. اقدامات و فعاليت‌هاى چشمگيرش او را از چشم نامحرمان پنهان نكرد و در سال ۵۷ به زندان افتاد و مدتى تحت شكنجه و آزار قرار گرفت.

 

پس از آزادى به سيل خروشان امت اسلامى پيوست و در سال ۵۸ او كه سر در دامان ولايت داشت و روح بى تابش تشنه معارف الهى و اسلامى بود با تغيير رشته در الهيات دانشگاه تهران به تحصيلات خود ادامه داد و در راستاى اين مهم به دانشكده الهيات مشهد منتقل شد تا بتواند دروس حوزوى را كه از دير باز به تعليم آن پرداخته بود به راحتى ادامه دهد.

 

شهید حسن محقر  نقطه آغاز اصلاح را حوزه‌‏هاى علميه مى‏‌دانست و بر اين اعتقاد بود كه براى حل مشكلات جامعه اسلامى انسانى علاوه بر آگاهي‌هاى سياسى و اجتماعى بايد به قوه درک و استنباط و اجتهاد نيز دست يافت و در اين مهم رهبرش را الگوى خود قرار داد.

 

فعاليت‌هاى سياسى انقلابى خود را در سطح شهرستان با تشكيل و سازماندهى بسيج مستضعفين ادامه داد و بسيج، شاهد از خودگذشتگي‌هاى او در اين مهم بود و از سوى ديگر چهره دروغين و نفاق گروهك‌هاى الحادى را آشكار کرد و در اين طريق با مديريت عالى و آگاهانه خود توانست در همكارى با اطلاعات سپاه پاسداران به شناسايى و مقابله با عوامل گروهك‌هاى الحادى بپردازد.

 

در اين ميان برخورد منطقى و عالمانه‏اش كه ناشى از غناى فكرى و اعتقادى او بود و تحمل مخالفين فكرى كه از سعه صدر او نشأت مى‏‌گرفت، موجب شد تا بسيارى از منحرفين به حقانيت اسلام و انقلاب پى ببرند. روح مستقل و انديشه نقادش از او فردى مسلّط و آگاه بر مسائل و جريانات سياسى ساخته بود و تفكر فقهى و حوزوى از او يك روحانى آگاه و مبارز در صحنه سياست ساخته بود.

علاوه بر آن‌كه در مسائل شرعى و حكمى مقلد امام بود. محور تمام تحليل‌هاى سياسى خود را ولايت امام مى‏‌دانست و عدم درک اين مسأله را باعث انحراف مى‌‏شناخت. با حضور فعال در دانشگاه از قوت گرفتن انديشه‏‌هاى منحرف الحادى و روشنفكر مآبانه جلوگيرى مى‌‏كرد.

 

 پس از اخذ مدرك ليسانس، در دوره كارشناسى ارشد فقه و حقوق مشغول به تحصيل شد و برآموختن دروس حوزه كه باعث تقويت ساختار فكرى و تكامل روحى او مى‏‌شد، مداومت مى‏‌ورزيد. تحصيل در حوزه و دانشگاه از او دانشجوى متعهد و روحانى انديشمند و آگاه و حافظ فقه سنتى ساخته بود و به تصديق اساتيدش نقطه اميدى در حوزه و دانشگاه به شمار مى‏‌رفت.

 

 با شروع جنگ تحميلى بى توقع در صحنه مبارزه حق و باطل حضور يافت و از همان ابتداى جنگ در كنار همسنگرانش چون شهيد ولى اللَّه چراغچى و شهيد برونسى با مسؤوليت فرماندهى گردان و مسؤول امور رزمى در سطح لشكر در عمليات بيت ‏المقدس، رمضان، والفجر یک و الفجر سه، والفجر مقدماتى، خيبر، كربلاى دو، كربلاى چهار ۴ و كربلاى ۵ فعاليت‌هاى خود را ادامه داد.

 

 شهيد حاج حسن محقر سرانجام در پگاه خونين عشق، با فاصله اندكى پس از بازگشت از سفر حج، در تاريخ ۲۳ دی ماه سال ۶۵ در شلمچه در شب شهادت بانوى اسلام حضرت فاطمه زهرا(س) در حالى كه نام او را كه رمز عمليات بود، فرياد مى‏‌كرد در طواف كعبه عشق به لقاى خدايش شتافت.

برای مشاهده زندگی نامه سایر شهدای روحانی کلیک کنید

مقالات مرتبط

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com