معرفی رشته جامعه شناسی

image_pdfimage_print

رشته جامعه شناسی مقطع کارشناسی

معرفی رشته جامعه شناسی کارشناسی

مجموعه‏ آموزشی

  1. مؤسسه امام خمینی قم

تعریف

بشر در طول زندگی اجتماعی خود همواره با مشکلات و مسائلی مواجه بوده است که در جریان همکاری های جمعی، تقسیم کار و یا رویارویی با گروه های انسانی به وجود می آمده اند و همیشه درباره حل این مسائل اندیشیده و راه هایی را برای حل آنها یافته است. این مجموعه اندیشه ها که در هر جامعه به تناسب فرهنگ و تاریخ آن پدید آمده، آگاهی و دانش اجتماعی بشر را شکل داده است.

 

عناوین و مشخصات تفصیلی دروس رشته جامعه شناسی

حوزه های جامعه شناسی: جامعه شناسی خانواده، جامعه شناسی اقتصادی، جامعه شناسی سیاسی، جامعه شناسی صنعت، جامعه شناسی کار و شغل، جامعه شناسی شهر و روستا، جامعه شناسی توسعه، جامعه شناسی دین و جامعه شناسی علم و معرفت

 

وظیفه جامعه شناس

یک جامعه شناس مسائل اجتماعی جامعه خود را شناسایی می نماید و با مطالعه عوامل و پیامدهای آن را مورد شناسایی قرار می دهد. فقر، اعتیاد، بیکاری، بزه کاری، افزایش سن ازدواج، افزایش نرخ طلاق و مسائلی از این قبیل از جمله مسائل اجتماعی هستند که مورد توجه جامعه شناسان قرار می گیرند. جامعه شناسی پدیده هایی را مورد مطالعه قرار می دهدکه سایر علوم انسانی مثل روانشناسی قادر به تبیین آن نمی باشند؛ به همین دلیل در جوامعی که جامعه شناسی مورد بی مهری قرار می گیرد، دولتمردان از حل بسیاری از مسائل باز می مانند.

یک جامعه شناس باید جامعه خود و فرهنگ آن را به خوبی بشناسد و با رصد دائمی تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و… وضعیت آینده جامعه و پیامدهای آن را پیش بینی نماید. وی باید برای بهبود وضعیت اجتماعی و حل مسائل موجود راه حل هایی ارائه نماید.

 

وظیفه طلبه جامعه شناس

تمام آنچه گفته شد وظیفه همه کسانی است که در رشته جامعه شناسی تحصیل کرده اند اما با وظیفه طلبه ای که جامعه شناسی می خواند تفاوت هایی دارد. آنچه اغلب اندیشمندان برآن توافق دارند این است که جامعه شناسی مانند بسیاری از علوم انسانی محصول جوامع غربی است و با سیراب شدن از مبانی هستی شناختی، معرفت شناختی و انسان شناختی فلسفه غرب، لوازم فراوانی را در حوزه های مختلف به دنبال دارد. این دسته از اندیشمندان بر این باورند به کارگیری جامعه شناسی موجود در مطالعه و حل مسائل اجتماعی جوامع اسلامی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی ناگواری به بار می آورد. بنابراین طلبه ای که با معارف اسلامی آشنایی کافی داشته و فلسفه اسلامی را فرا گرفته است وظیفه دارد پس از فراگیری جامعه شناسی به بومی سازی و اسلامی سازی آن بپردازد.

 

بازار کار رشته جامعه شناسی:

  1. شناسایی مسائل اجتماعی جامعه مثل فقر، اعتیاد، بیکاری، افزایش سن ازدواج، افزایش نرخ طلاق و ارائه راه حل مناسب با آن.
  2. جامعه شناسی پدیده هایی را مورد مطالعه قرار می دهدکه سایر علوم انسانی مثل روانشناسی قادر به تبیین آن نمی باشد.
  3. رصد دائمی تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و… وضعیت آینده جامعه و پیش بینی پیامدهای آن.
  4. طلبه ای که با معارف اسلامی آشنایی کافی داشته و فلسفه اسلامی را فرا گرفته است وظیفه دارد پس از فراگیری جامعه شناسی به بومی سازی و اسلامی سازی آن بپردازد.
  5. تدریس در دانشگاه ها و موسسات.

برای مشاهده دیگر رشته های کارشناسی کلیک کنید

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com